M/Y MERCEDITAS - HISTORIA

M/Y Merceditas härstammar från det världskända italienska varvet Cantieri Naval Benetti. Varvet startades av Lorenzo Benetti 1873. På den tiden byggde man seglande träfartyg för befraktning i Medelhavet. Benetti bygger i dag lustjakter för superyachtmarknaden. Dessa yachter varierar i storlek från 35 meter upp till 85 meter.

Merceditas byggdes 1966 på beställning av Furst Rainier III av Monaco och Prinsessan Grace. Hon döptes till Carostefal efter Furst Rainiers tre barn, Caroline, Stephanie och Albert.
Båten användes av paret under några år på 1960-talet, med besök i jetsethamnar som Porto Fino och Saint-Tropez.

På 1980-talet ägdes Merceditas av en annan celebritet, svenskan Mariana Borg, som använde lustjakten som bostad och nöje under en tid. Fartyget har haft totalt tre svenska ägare och togs in till Sverige 1992. Hon hade då genomgått många ombyggnader och förändringar under åren.

1999 köptes fartyget, som då var att betrakta som ett vrak, av Patrik Engdahl och Karen Brown. Merceditas var då i ett så bedrövligt skick att en total ombyggnad var helt nödvändig.

Vi har själva byggt upp nya Merceditas från grunden. Fram till 2001 lades cirka 14.000 arbetstimmar på att få Merceditas i skick. Den sista maj 2001 kunde vi inviga fartyget – då genomfördes vårt första svenska charteruppdrag.

Furst Rainier III & Grace Kelly

Vi har sedan dess lagt oändligt mycket tid och omsorg på att sköta om henne. Många förbättringar har gjorts sedan starten, allt för att ge våra gäster en fantastisk upplevelse.

I dag är Merceditas en vacker, pålitlig och säker yacht – välkommen ombord!